Press "Enter" to skip to content

Іран надав Росії близько 400 балістичних ракет, поставки зростатимуть – Reuters

Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу “земля-земля”, що поглибило військову співпрацю між двома авторитарними країнами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на шість джерел, інформує ПОЛІТИК з посиланням на ZN.ua.

За словами трьох іранських джерел, Тегеран надав РФ близько 400 ракет, серед яких велика кількість ракет Zolfaghar, а також балістичних ракет малої дальності типу Fateh-110. 

Експерти зазначають, що Zolfaghar, дорожньо-мобільна одноступінчаста твердопаливна балістична ракета малої дальності, здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

За даними іранського джерела, поставки розпочалися на початку січня після того, як наприкінці минулого року в Тегерані і Москві відбулися зустрічі між іранськими і російськими військовими та представниками служб безпеки, на яких було укладено відповідну угоду.

Іранський військовий чиновник на умовах анонімності сказав Reuters, що відбулося щонайменше чотири поставки ракет, і найближчими тижнями їх буде ще більше.

“Буде більше поставок”, – підтвердив інший іранський чиновник, оскільки, за його словами, Ірану “дозволено експортувати зброю в будь-яку країну”.

Be First to Comment

Залишити відповідь