Press "Enter" to skip to content

Захід знайшов хитрий спосіб використати заморожені активи РФ для фінансування України, – Financial Times

Від Росії вимагатимуть сплатити борг, а якщо вона цього не зробить, заморожені активи будуть конфісковані.

Як пише Financial Times, союзники України планують фінансувати Київ коштом випущених західними країнами боргових зобов’язань та облігацій. Забезпечуватимуться такі зобов’язання замороженими російськими активами, інформує ПОЛІТИК з посиланням на УНІАН.

За даними видання, вже після завершення війни “коаліція, яка підтримує Україну, вимагатиме, щоб Росія сплатила борг, а якщо вона цього не зробить, то заморожені російські суверенні активи будуть конфісковані”.

Зазначається, що ці плани вже розіслані бельгійським урядом країнам “Великої сімки”. Представники двох країн повідомили, що зараз цей план є основним варіантом розблокування заморожених коштів для України.

Як відомо, у Депозитарії цінних паперів у Брюсселі зараз заморожено російських активів на суму близько 191 мільярда євро.

Розмови про конфіскацію російських активів ведуться вже давно, але багато країн, у тому числі Франція та Німеччина, висловлюють побоювання, що якщо і йти на такий крок, необхідно знайти юридично невразливі рішення, позаяк вилучення похитне віру інших країн у те, що Захід є надійною гаванню для зберігання їхніх активів, чого в ЄС хочуть уникнути.

Be First to Comment

Залишити відповідь