Press "Enter" to skip to content

Контракт розірвано: МЗС України та фанати “Білого лотоса” змусили HBO попрощатися з актором Мілошем Биковичем

У третьому сезоні “Білого лотоса” не зʼявиться серб Мілош Бикович, який побудував карʼєру в Росії, підтримує війну та має паспорт країни-терористки. Після звернення МЗС України до HBO та безлічі коментарів від невдоволених фанатів серіалу з путіністом все ж розпрощалися.

Як пише Deadline, на його місце нікого не візьмуть, адже за сюжетом Мілош мав зіграти російського йога, повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на ТСН.

Журналісти розповіли, що росіянин мав зіграти “кокетливого інструктора з йоги та наставника з покращення життя”, тому зараз сценарій переписують.

Таке рішення було прийняте компанією більше ніж за тиждень після того, як Міністерство закордонних справ України розкритикувало HBO через участь проросійського Биковича у їхньому серіалі.

“Мілош Бикович, сербський актор, який підтримує Росію від початку повномасштабного вторгнення, тепер збирається зіграти головну роль у третьому сезоні HBO “Білий лотос”. HBO, чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?” – йшлося у повідомленні.

Так само тисячі гнівних коментарів у бік компанії полетіло від українців. Врешті Биковича, який підтримує анексію Криму і є затятим путіністом, прибрали з “Білого лотоса”.

Про те, що HBO розірвало з ним контракт, Мілош Бикович розповів в Instagram особисто.

“Для мене було честю стати частиною команди “Білого лотоса”, телесеріалу, який я дуже поважаю. Однак моя участь неможлива через причини, що виходять за рамки мистецтва, і я не піддамся жодним наративам, які мають на меті скомпрометувати мою чесність. Події останнього тижня були цілеспрямованою кампанією, яку розгорнули проти мене, щоб вплинути на рішення, які можуть створити тривожний прецедент, який затьмарює суть мистецької свободи. Результатом такого наративу є тріумф абсурду і поразка мистецтва”, – заявив Бикович.

Контракт розірвано: МЗС України та фанати "Білого лотоса" змусили HBO попрощатися з актором Мілошем Биковичем

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення РФ до України Мілош Бикович став на бік Росії, також він публічно підтримав анексію Криму РФ. Він перебуває у базі сайту “Миротворець”, також йому заборонений в’їзд до України.

З 2014 року Бикович активно знімався в російських фільмах та серіалах, а 2019-го Путін нагородив його медаллю за внесок у російське мистецтво та культуру. У 2021-му Бикович отримав російське громадянство.

Be First to Comment

Залишити відповідь