Press "Enter" to skip to content

Росія готується повністю вимкнути інтернет, – РНБО

Не виключено, що Росія готується повністю вимкнути інтернет, масово. Про це йдеться у роз’ясненні Центру протидії дезінформації РНБО України щодо все частіших збоїв в роботі інтернету в Росії останнім часом, передає УНІАН, інформує ПОЛІТИК

Зазначається, що відключення відбуваються під приводом захисту росіян від ударів українських БПЛА.

“З 25 по 30 січня мобільний інтернет вимикався в ленінградській, псковській та новгородській областях. Утім, це не завадило дрону завдати ураження підприємству “Невський мазут”, – зауважили у ЦПД.

При цьому, 30 січня зафіксовано масовий збій роботи інтернету у всій Росії.

“Насправді основною причиною перебоїв з інтернетом в РФ може бути перевірка механізмів переходу до “суверенного інтернету”. Роскомнадзор уже відзвітував про встановлення в мережах провайдерів “комплексу протидії загрозам”, який дає таку можливість”, – зазначають у Центрі протидії дезінформації.

Звертається увага, що 17 березня в РФ відбудуться “президентські вибори”.

“Попри заяви пропаганди про всенародну підтримку Путіна, масові протести в Башкирії та Якутії показали вразливість системи. Щоб запобігти можливим протестам і додатково “закрутити гайки” після “виборів” імовірність масового відключення інтернету в РФ є дуже високою”, – заявили у ЦПД.

Be First to Comment

Залишити відповідь