Press "Enter" to skip to content

ISW: Припинення вогню на фронті піде на користь РФ

Аналітики вважають, що Путін не припинить переслідувати свою мету контролювати Україну і послабити НАТО.

Росія продовжує вважати головними виправданнями вторгнення в Україну вимоги щодо українського “нейтралітету” і мораторію на розширення НАТО. Тому будь-яке припинення вогню на лінії фронту в Україні піде на користь Росії. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Гіпотетична поступка РФ в її вимогах означала б серйозний стратегічний і риторичний відступ. Тому голова Кремля Володимир Путін не піде на це нині.

Вимоги щодо “нейтрального статусу” є метою десятилітніх зусиль Путіна, спрямованих на те, щоб вимагати змін у НАТО, які послабили б Альянс до такої міри, що він був би не в змозі стримувати або перемогти майбутню російську агресію в Східній Європі.

Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не припинить переслідувати свою мету контролювати Україну і послабити НАТО, якщо тільки не зазнає рішучої поразки, вважають аналітики.

ISW наголошує, що російські публічні особи можуть імітувати зацікавленість у поступках щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід до випереджувальних поступок щодо територіальної цілісності України.

В РФ наголошують, що їхня мета – анексія окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

ISW зазначає, що немає жодних підстав вважати, що Путін не відмовиться від своїх планів стосовно України.

Be First to Comment

Залишити відповідь