Press "Enter" to skip to content

Кремль назвав “нелегітимними” удари по Ємену

Прийнята резолюція Радбезу ООН не надає жодного права завдавати ударів, вважає Дмитро Пєков.

Ракетні удари США та Великобританії по Ємену “суперечать міжнародному праву”. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п’ятницю, 12 січня.

“Ми їх засуджуємо”, – заявив він, відповідаючи на запитання журналістам по цій темі.

Пєсков нагадав, що Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою негайного припинення атак хуситів на судна в Червоному морі, але Росія її не підтримала.

“Країни, які завдали удару, намагалися підвести під свої дії міжнародно-правову основу. Ця спроба не увінчалася успіхом, тому що прийнята резолюція не надає жодного права завдавати ударів, і відповідно з точки зору міжнародного права вони є нелегітимними”, – зазначив він.

Разом з тим він розкритикував дії хуситів, які нападали на торгові судна.

“Ми неодноразово закликали хуситів відмовитися від подібної практики і вважаємо її надзвичайно неправильною”, – додав речник Кремля.

Прийнята у четвер Радбезом ООН резолюція “вимагає, щоб хусити негайно припинили всі подібні напади, які перешкоджають глобальній торгівлі, порушують права та свободи судноплавства, а також регіональний мир та безпеку”. За резолюцію проголосували 11 членів Радбезу. Росія, Китай, Мозамбік і Алжир утрималися.

Be First to Comment

Залишити відповідь