Press "Enter" to skip to content

В уряді Британії закликали мера Лондона передати ЗСУ авто, які здали на брухт

Міністр із питань вирівнювання можливостей, житлово-комунальне господарства та громад Британії Майкл Гоув закликав мера Лондона Садіка Хана передати Україні автомобілі, які жителі міста позбулися у межах програми боротьби зі шкідливими викидами. Ці авто не відповідають екологічним вимогам, встановленим на території британської столиці, та підлягають утилізації.

Як передає Укрінформ, відповідний лист Гоува до Хана опублікували на сайті британського уряду, інформує ПОЛІТИК

Міністр наголосив, що війна в Україні триває майже два роки, і Британія має використовувати усі способи, щоб підтримати мужній український народ.

“Я був розчарований і здивований, коли дізнався, що адміністрація Лондона не пропонує підтримати Україну шляхом надання транспортних засобів, які мають відправити на брухт за схемою утилізації ULEZ”, – йдеться у листі.

Гоув наголосив, що краще передати ці авто Україні, ніж прости знищити. Таким чином з доріг Лондона все одно зникнуть транспортні засоби, що не відповідають вимогам у сфері боротьби зі шкідливими викидами. На це зрештою і розрахована схема утилізації ULEZ.

“Прибрати ці транспортні засоби з доріг Лондона (а отже, й досягнути тих самих екологічних переваг), підтримуючи Україну, – краще, ніж просто їх утилізувати”, – написав британський міністр.

Як відомо, у вересні 2023 року мер Києва Віталій Кличко звернувся до міського глави Лондона, запропонувавши йому передати Україні частину автомобілей, що підлягають утилізації. 12 грудня Садік Хан відповів, що така пропозиція не відповідає “юридичному порогу”, згідно з яким схема утилізації ULEZ має принести користь жителям Лондона з “економічного, соціального та екологічного погляду”.

Програма ULEZ (Ultra Low Emission Zone), що діє в британській столиці, передбачає, що автомобілісти можуть отримати 2000 фунтів стерлінгів, якщо здають на брухт авто, що не відповідає екологічним вимогам. Або ж вони мають платити щоденний збір у 12,5 фунта стерлінгів.

Як пише видання The Telegraph, під дію програми ULEZ зазвичай підпадають повнопривідні авто й пікапи, які “вкрай необхідні на передовій” в Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь