Press "Enter" to skip to content

“Полювання” ТЦК на швидкій в Одесі: стали відомі результати перевірки

В ОК Південь зазначили, що “несвідома громадянка” попросила свого знайомого, військового “налякати мобілізацією” свого чоловіка.

Оперативне командування (ОК) Південь на своїй Facebook-сторінці в п’ятницю, 22 грудня, пояснило інцидент з нібито спробою заштовхати чоловіка до автомобіля “швидкої допомоги” на території ЖК Райдужний в Одесі.

“За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях,  висвітлених в соцмережах 21.12.2023. На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами”, – зазначили там.

У повідомленні ОК йдеться про те, що “несвідома громадянка” попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, яка виконує бойове завдання на сході України, “налякати мобілізацією” свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди стосовно розділу майна.

“Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у “залякуванні громадянина мобілізацією”, що було здійснено з використанням службового спеціального  транспорту”, – йдеться в повідомленні.

Службове розслідування триває, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення.

“Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням”, – наголосили в Силах оборони півдня.

Be First to Comment

Залишити відповідь