Press "Enter" to skip to content

“Голка в серце”. Що пообіцяв Малюк для Путіна (СЮЖЕТ)

Глава СБУ дав інтерв’ю для іноземного видання і анонсував сюрпризи для Кремля в 2024 році.

Українські шпигуни посилюють розвідувальні операції та наступного року планують здійснити диверсійні удари в глибокому тилу Росії. Головне завдання для Києва – наблизити війну якомога ближче до Кремля, заявив виданню POLITICO голова Служби безпеки України Василь Малюк.

“Ми не можемо розголошувати наші плани. Вони повинні залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи”, – зазначив він у письмових відповідях на запитання журналістів.

“Окупанти повинні розуміти, що сховатися не вийде. Ми всюди знайдемо ворога”, – додав він.

“Ми жалимо ворога голкою прямо в серце”

Журналісти видання кажуть, що Малюк ухилявся від конкретики щодо планів СБУ, але дав деякі натяки. У центрі уваги спецслужби будуть пункти матеріально-технічного забезпечення та військові засоби росіян на окупованій території України. Окрім цього удари слід очікувати й по цілям за межами українського кордону, анонсує Малюк.

“Ми завжди шукаємо нові рішення. Значить, бавовна горітиме далі”, – пожартував він.

Видання звертає уваги, що протягом більшої частини цього року бойові дії на лінії фронту практично заморозились, тому подвиги СБУ підвищують моральний дух українців і завдають шкоди бойовим можливостям Росії.

“СБУ завдає цілеспрямовані точкові удари. Ми жалимо ворога голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація переслідує конкретну ціль і дає свій результат. Усе це в комплексі ускладнює можливості РФ для ведення війни в Україні і наближає нашу перемогу”, – зазначив Малюк.

Пріоритетна ціль – Крим

Спираючись на успішні операції цього року, однією з пріоритетних цілей для СБУ в 2024 році будуть Крим і Чорне море, обіцяє глава спецслужби.

Він нагадав про свій “домашній проект” – морські безпілотники Sea Baby, які несуть близько 850 кілограмів вибухівки та здатні працювати в штормових умовах, що ускладнює його виявлення.

“За допомогою цих маленьких хлопців ми поступово витісняємо Чорноморський флот Російської Федерації з Криму”, – сказав Малюк.

Зокрема, в липні безпілотники використовували для атаки на Керченський міст, а також для ударів по російських кораблям.

У жовтні 2022 року за допомогою Sea Baby СБУ атакували Севастопольську бухту, пошкодивши чотири російські військові кораблі. Цього року дрони вразили два ракетоносці, танкер, десантний корабель, а також пошкодили великий військовий буксир і новітній російський розвідувально-гідрографічний корабель.

Це, за словами Малюка, змусило Москву перевести більшу частину флоту зі своєї бази в окупованому Севастополі. Окрім цього кораблі РФ залишили західну частину Чорного моря вільною, дозволивши Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Керченський міст після підриву вантажівки у 2022 році та цьогорічної атаки все ще стоїть, але відкритий лише частково, додав Малюк.

“Згідно з міжнародним правом і правилами війни, це законна ціль для нас. Українське законодавство також дозволяє нам атакувати цей об’єкт. І ми повинні знищити матеріально-технічне забезпечення нашого ворога”, – пояснює глава СБУ.

“Росія повинна готуватися до удару”

Загалом, за його словами, Київ ретельно розглядає свої цілі перед тим, як завдати удару – намагаючись дотримуватися правил війни, на відміну від Росії, яка обстрілює ракетами, артилерією та безпілотниками не тільки військові, а й цивільні цілі.

“Плануючи та готуючи свої спецоперації, СБУ ретельно обирає цілі. Ми працюємо по військових об’єктах або по тих, які противник використовує для виконання своїх бойових завдань. Ми діємо повністю за нормами міжнародного права”, – сказав Малюк.

Більшість своїх операцій СБУ проводить на території України – на Донбасі, в Криму та Чорному морі.

“Це наша земля, і ми будемо використовувати всі можливі методи, щоб звільнити її від окупантів”, – сказав Малюк.

Коли справа доходить до планування чогось на території Росії, як каже очільник СБУ, то вони зосереджуються лише на об’єктах, які використовуються у військових цілях, як-от матеріально-технічні коридори для постачання зброї – наприклад, залізничний тунель у Сибіру, у якому нещодавно прогриміли два вибухи (до цього СБУ не брала на себе відповідальність).

“Всі операції СБУ, про які ви чуєте, – це виключно наша робота і наша унікальна технічна розробка. Ці операції стали можливими, зокрема, тому, що ми розробляємо та впроваджуємо наші технічні рішення. Росія повинна готуватися до удару”, – резюмував Малюк.

Be First to Comment

Залишити відповідь