Press "Enter" to skip to content

Румунія викликала російського посла через падіння “Шахеда”

Румунія викликала посла Росії через падіння безпілотника “Шахед” на території країни під час нічної атаки терористів на Україну.

Про це повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на Twitter-акаунт посла Румунії в НАТО Дена Некуалеско.

“Румунія викликала російського посла на знак протесту проти цих дій, які грубо суперечать міжнародному праву і є безвідповідальною ескалацією”, – написав посол.

Міністерство закордонних справ Румунії висловило протест у зв’язку з падінням “Шахеда” країни-терориста та закликало припинити постійні напади на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальну ескалацію безпекової ситуації.

Падіння “Шахеда” в Румунії

Міністерство оборони Румунії офіційно підтвердило падіння “Шахеда” в безлюдній місцевості приблизно за 4 км вище за течією від Грінду. На місці було виявлено кратер глибиною 1,5 метра.

Зокрема під час атаки Росії на Україну у повітря були підняті винищувач F-17 й літак Eurfighter, який належить Німеччині.

Нічна атака на Україну, 14 грудня

У ніч на 14 грудня, російські терористи вкотре масовано атакували територію України. Ворог застосував:

  • ударні БпЛА;
  • зенітні керовані ракети С-300.

Шість ракет було випущено у напрямку Миколаївської та Херсонської областей. Після 19:00 13 грудня ворог застосував безпілотники з трьох напрямків:

  • Балаклава;
  • Чауда – Крим;
  • Приморсько-Ахтарськ – Росія.

Загалом росіяни використали 42 БпЛА. Основним напрямком удару була Одеська область. Внаслідок падіння уламків БпЛА в регіоні було пошкоджено гуртожиток. 11 людей отримали поранення.

Згідно з повідомленням Повітряних сил, наші воїни знищили 41 безпілотник.

Be First to Comment

Залишити відповідь