Press "Enter" to skip to content

Оголошено результати засідання Ради Україна-НАТО

Україна отримала рекомендації щодо пріоритетних реформ, включаючи боротьбу з корупцією, зазначив Єнс Столтенберг.

Під час першого засідання Ради Україна-НАТО було затверджено річну програму для підготовки нашої держави до членства в Альянсі. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі у середу, 29 листопада.

“Сьогодні ми схвалили амбітну робочу програму на наступний рік. Вона включає енергетичну безпеку, інновації та взаємосумісність. Ми також обговорили ситуацію на полі бою”, – заявив він.

Столтенберг нагадав, що зараз відбувається трансформація Комплексного пакету допомоги НАТО в багаторічну програму допомоги Україні. В результаті ЗСУ перейдуть “до обладнання та стандартів НАТО”.

“Ми також обговорили шлях України до членства в НАТО. Союзники погодилися, що Україна стане членом НАТО. Наразі ми надали рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні, включаючи боротьбу з корупцією, зміцнення верховенства права та підтримку прав людини і прав меншин. Україна зараз ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше”, – додав генсек Альянсу.

Як відомо, 29 листопада у Брюсселі відбулося перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Перед його початком міністр Дмитро Кулеба заявив, що Україна має найсильнішу армію в Європі.

Be First to Comment

Залишити відповідь