Press "Enter" to skip to content

У МЗС РФ не виключили війну з НАТО

Не можна “нескінченно зазіхати” на інтереси Росії на “серцевинному” для неї напрямку, попередив Сергій Рябков.

Відносини Росії і НАТО не відновлять стосунки в осяжній перспективі. Більше того, між ними можливий військовий конфлікт. Про це сказав заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков в інтерв’ю російському виданню Ізвєстія, оприлюдненом у середу, 29 листопада.

Так, на запитання, чи можна очікувати в майбутньому збройного конфлікту, Рябков відповів: “Залежить від Північноатлантичного альянсу. Цілком і повністю вибір на боці НАТО. Ми готові, як це вже було продемонстровано, захищати наші національні інтереси всіма наявними в нашому розпорядженні засобами”.

На його думку, не можна “нескінченно зазіхати” на інтереси Росії на “серцевинному” для неї напрямку. Рябков назвав це “небезпечним шляхом”.

“Я не думаю, що відносини Росії і НАТО відновляться в тій чи іншій формі в осяжній перспективі. Це виключено з міркувань як принципового, так і практичного характеру. Якщо хтось на Заході думає, що ми потребуємо цих відносин, що ми в якийсь момент прийдемо і попросимо про їхнє відновлення, то це найбільша помилка”, – заявив він.

Рябков додав, що Росія і раніше була готова домовлятися “тільки на рівноправній і взаємоповажній основі”.

“А вже тепер на тлі того, що відбувається, я взагалі не уявляю собі ситуацію і контекст, у якому таке можливо”, − резюмував він.

Be First to Comment

Залишити відповідь