Press "Enter" to skip to content

Шеф Пентагону пояснив важливість захисту України

Підтримка сил свободи в Україні буде міцною в будь-яку пору року і будь-яку бурю, пообіцяв Ллойд Остін.

Є принаймні п’ять причин, чому боротьба України проти російської агресії має значення. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін під час виступу на засіданні у форматі Рамштайн в Брюсселі у середу, 11 жовтня.

“Усі тут розуміють ставки і чому боротьба України за захист має значення. Україна має значення, тому що війна за вибором Путіна є великою та гострою загрозою безпеці в Європі”, – заявив очільник Пентагону.

По-друге, за його словами, Україна має значення, бо російська агресія явно кидає виклик американським союзникам по НАТО у Європі.

Третью причиною є те, що російські звірства проти мирного населення України суперечать західним цінностям та загрожують верховенству міжнародного права.

По-четверте, Україна має значення, тому що атаки росіян на українське зерно свідомо спричиняють голод і страждання невинних людей у ​​різних країнах світу.

По-п’яте, Україна має значення, тому що якщо великі держави зможуть безкарно вторгнутися до своїх мирних і демократичних сусідів, то це зруйнує базові міжнародні правила, на які спирається світ після Другої світової війни.

“Це те, що знову об’єднало нас. І, як я вже казав раніше, я продовжую твердо вірити, що наша підтримка сил свободи в Україні буде міцною в будь-яку пору року і будь-яку бурю”, – резюмував глава Пентагону.

Be First to Comment

Залишити відповідь