Press "Enter" to skip to content

Іспанія надасть додаткові засоби ППО – Зеленський

Новий пакет оборонної підтримки від Іспанії також включатиме артилерію та антидронові системи.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Обговорювався новий пакет допомоги нашій державі, повідомив президент у Telegram в четвер, 5 жовтня.

“Обговорили новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи. Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення”, – написав він.

Зеленський та Санчес обговорили надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом, а також роботу й захист зернового коридору.

Президент подякував Санчесу та всьому іспанському суспільству за підтримку й чітке засудження російської агресії.

У свою чергу Педро Санчес заявив про солідарність з Україною не лише влади Європи, а й суспільств країн континенту.

“Солідарність, єдність і, звісно ж, уся підтримка не лише європейського уряду, а й наших суспільств. Я думаю, що всі європейці підтримують Володимира Зеленського і його країну. І звісно, ми готові підтримати і підтримувати до кінця цієї війни”, – сказав він.

Санчес заявив, що думає про реформу, яка забезпечить фінансове підґрунтя для спрямування всіх ресурсів на допомогу та підтримку України в найближчі роки.

“Ми дуже пишаємося і для нас велика честь бачити Володимира Зеленського тут, у Гранаді, з нами”, – резюмував він.

Нагадаємо, 5 жовтня Зеленський перебуває із візитом в Іспанії. Це його перша поїздка до держави після початку повномасштабної війни проти України. У місті Гранада проходить саміт Європейської політичної спільноти, у якому візьме участь президент. Також Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей.

Be First to Comment

Залишити відповідь