Press "Enter" to skip to content

На Миколаївщині нейтралізували агентурну мережу РФ

Учасники групи, до складу якої входили 13 осіб, збирали розвіддані про ЗСУ та коригували повітряні атаки РФ.

Під час масштабної спецоперації на Миколаївщині Служба безпеки нейтралізувала одну з найбільших російських агентурних мереж за час війни, до складу якої входили 13 місцевих жителів. Про це 3 жовтня повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що зловмисники збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території південного регіону, а також коригували повітряні атаки РФ на житлову та соціальну інфраструктуру обласного центру.

“Саме за їхнім наведенням російські окупанти вдарили із зенітно-ракетного комплексу С-300 по багатоповерховому будинку у Миколаєві восени 2022 року. Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинуло семеро мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина”, – наголосили в СБУ.

Як встановило слідство, координати українських об’єктів інформатори передавали ФСБ через “зв’язкового”, яким виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий під псевдонімом “Лохматий”).

У червні цього року СБУ викрила його на розвідувально-підривній діяльності проти України і повідомила про підозру в державній зраді та у порушенні законів та звичаїв війни. Під час розслідування злочинних дій блогера було виявлено, що він дистанційно створив на території Миколаївщини власну мережу агентів.

СБУ встановила всіх учасників групи “Лохматого” і затримала їх.

Дев’ятьом фігурантам повідомлено про підозру за фактами несанкціонованого поширення інформації про переміщення ЗСУ (ст. 114-2 Кримінального кодексу України), вони перебувають під вартою.

Ще чотирьох учасників ворожої мережі засуджено на строки від восьми до 15 років тюрми.

 

Be First to Comment

Залишити відповідь