Press "Enter" to skip to content

Суд у Сербії виніс вирок ексгенералу СБУ – ЗМІ

Андрія Наумова засудили до одного року позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей.

Вищий суд сербського міста Ниш у п’ятницю, 29 вересня, засудив колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за обвинуваченням у відмиванні коштів. Про це повідомила балканська служба Радіо Свобода.

За словами адвоката Наумова, захист вважає вирок безпідставним і буде його оскаржувати.

В Україні Наумову оголосили дві підозри – у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем, а також у шахрайстві та завданні збитків державі в розмірі понад 3,2 млн гривень.

На початку червня 2022 року колишнього генерала затримали на прикордонному переході між Сербією та Північною Македонією з незадекларованими коштами: понад 600 тисяч євро, приблизно 125 тисяч доларів готівкою та коштовностями.

Сербська поліція оголосила, що гроші та діаманти, які були знайдені під час огляду автомобіля, ймовірно походять від злочинної діяльності, після чого Наумову висунули звинувачення у відмиванні грошей та взяли під варту.

У липні 2023 року Вищий суд міста Ниш відхилив запит України про екстрадицію Наумова.

За інформацією журналістів, Наумов у супроводі кількох людей виїхав з України 23 лютого 2022 року, а в березні за кількома його адресами відбулися обшуки у справі про держзраду. 31 березня президент Володимир Зеленський позбавив Наумова звання бригадного генерала.

Be First to Comment

Залишити відповідь