Press "Enter" to skip to content

Лавров оголосив Формулу миру “ультиматумом” Росії

Росія готова домовлятись лише з врахуванням “реалій, які зараз склалися на землі”, тобто визнати окупацію українського Криму і ще чотирьох областей, зазначив глава МЗС РФ.

Формула миру, яку просуває керівництво України, по свій суті є “чистим ультиматумом” Росії. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю для ТАРС, оприлюдненому у четвер, 28 вересня.

Він пожалівся, що Захід періодично згадує про можливість переговорів з Росією, але при цьому “голосно і безапеляційно заявляє”, що єдиною основою для цього є Формула миру президента України Володимира Зеленського.

“Її (Формулу миру – ред.) навіть обговорювати нема чого, це чистий ультиматум. Жодна людина більш-менш у своєму розумі не може просувати такий ультиматум як безальтернативну основу для переговорів, якщо тільки вона не прагне ці переговори зірвати і не допустити”, – заявив Лавров.

Він нагадав, що Росія готова домовлятись лише з врахуванням “реалій, які зараз склалися на землі”, тобто визнати російську окупацію українського Криму і ще чотирьох областей.

Лавров повторив фейки російської пропаганди про те, що у Києві “нацистський режим” начебто планував “винищити все російське на тих землях, які і в Криму, і в Новоросії освоювалися, облаштовувалися та обживалися російськими людьми століттями”.

“Київський режим” продовжує діяти і поводитись так, ніби це він замовляє музику, а весь Захід хором твердить: “ні слова про Україну без України” та “умови початку переговорів визначатиме Зеленський “. Загалом, коло замкнулося, це абсолютно тупикова позиція”, – констатував глава МЗС РФ.

Сергій Лавров вважає, що така позиція “не відображає наявності здорового глузду в головах тих, хто керує цією війною проти Росії, або вона відображає їх непоправну впевненість у тому, що вони Росію переможуть”.

Be First to Comment

Залишити відповідь