Press "Enter" to skip to content

США пригрозили КНДР, якщо та допомагатиме РФ

У Білому домі відреагували на зустріч россійського диктатора Володимира Путіна з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Сполучені Штати закликали Північну Корею не підтримувати російську війну проти України та попередили, “якщо Пхеньян усе ж стане допомагати Москві вбивати українців, тоді Вашингтон вживе заходів і розбереться з цим відповідно”. Про це у середу, 13 вересня, на брифінгу  заявив координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джон Кірбі.

“Ми дуже уважно спостерігаємо. Ми закликаємо Північну Корею не підтримувати війну Росії в Україні. Жодна нація на планеті, ніхто не повинен допомагати Путіну вбивати невинних українців”, – сказав він.

Представник Білого дому зазначив, що якщо Північна Корея вирішить допомагати Росії будь-якою зброєю, тоді вона зіткнеться з наслідками – як з боку США, так і з боку міжнародного співтовариства.

“З того, що ми знаємо – Путін напевно просив артилерію. На Донбасі та півдні України сторони обстрілюють одна одну артилерією. Тож, імовірно, це як мінімум один тип боєприпасів, які Путін шукає. Можливо, мова йшла і про інші типи амуніції, але у нас поки немає ясної картини”, – наголосив Кірбі.

Він підкреслив, що США прагнуть перемоги України та вважають за справедливе повернути усі її землі.

“Ми хочемо, щоб поважався її суверенітет. Ми хочемо, щоб російські війська не перебували на її території. Ми хочемо, щоб війна закінчилася. І, очевидно, вона може закінчитися сьогодні якщо Путін вчинить правильно і просто забереться до біса. Але цього явно не відбудеться прямо зараз, тому ми збираємося продовжувати надавати Україні спроможності, необхідні для досягнення успіху”, – резюмував Кірбі.

Be First to Comment

Залишити відповідь