Press "Enter" to skip to content

Міністр оборони Італії припустив “політичне вирішення” війни в Україні. Подоляк йому відповів

Міністр оборони Італії Гуідо Крозето заявив про можливість політичного, а не військового завершення війни в Україні через нібито “глухий кут” на фронті. В Україні таку заяву італійського міністра сприйняли з критикою.

Про це повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на Corriere della Sera та заяву радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Що сказав італійський міністр

Міністр Крозето в інтерв’ю Corriere della Sera заявив про нібито “глухий кут” на фронті в Україні, який змушує його задуматися про довготривалі терміни завершення війни. Таким чином міністр, ймовірно, натякнув на необхідність переговорів між Україною та РФ.

“Український контрнаступ, як дехто з нас припускав, зіткнувся з низкою труднощів. Російські окопи ускладнюють наступальні дії. Тому може бути політичний вибір, що визначає закінчення конфлікту”, – сказав він.

Що йому відповів Подоляк

У відповідь на таку заяву в Офісі президента сказали, що міністр дійсно правий, коли говорить про необхідність прийняття “політичного рішення”.

“Це рішення дуже просте та відоме: 1. Рішення про розблокування надання Україні авіації, включно з літаками F-16. 2. Рішення про розблокування передання далекобійних ракет. 3. Рішення про збільшення постачань сучасних систем ПРО та ППО”, – сказав Подоляк.

Він наголосив, що росіяни повинні бути вибиті з території України військовим шляхом, а російське вторгнення – зазнати фіаско.

“Будь-який інший “політичний” результат стане крахом системи глобального безпекового порядку та тріумфом кривавих людожерів по всьому світу”, – резюмував представник ОП.

Заклики до переговорів з РФ

Нагадаємо, нещодавно глава Африканського союзу Азалі Ассумані заявив, що Путін нібито бажає вести переговори щодо завершення війни з Україною, і потрібно лише “переконати іншу сторону”.

На таку заяву відреагував Подоляк і порадив не звертати уваги на “скиглення Путіна” про бажання переговорів хоча б з кимось щодо України.

Be First to Comment

Залишити відповідь