Press "Enter" to skip to content

Данілов назвав головну мету атак росіян на Одесу

Росіяни чекають, що через шантаж зможуть примусити Захід прийняти кремлівський “зерновий ультиматум”, зазначив Олексій Данілов.

Країна-агресор Росія обстрілює Одесу, щоб ізолювати вихід України до Чорного моря та диктувати свої правила зернового коридору. Україна належним чином відреагує на це, написав секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов у Facebook в неділю, 23 липня.

“Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування зернового коридору. За кремлівським планом, мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи”, – зазначив Данілов.

На його думку, росіяни чекають, що через шантаж зможуть примусити Захід прийняти кремлівський “зерновий ультиматум”. Мова йде про експорт російського аміаку та зняття частини санкцій.

Данілов вважає, що Росія хоче знищити українську інфраструктуру, що забезпечує роботу зернового коридору, щоб зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики.

“План – поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї “енергетичної наддержави” Путін хоче стати “зерновою надімперією”, – вважає секретар РНБО.

Він запевнив, що Україна знає про плани Росії та повною мірою відреагує на вбивства і руйнування.

“Світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь кремлівському щуру, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського зернового коридору під гарантії міжнародної безпеки”, – підкреслив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь