Press "Enter" to skip to content

Зернова угода: Росія заявила про “ризики” без неї

Йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, ззаначив Дмитро Пєсков.

Країна-агресор Росія погрожує “ризиками” сторонам, які зважаться на продовження зернової угоди без її участі. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 18 липня.

Так, коментуючи пропозицію України продовжити зернову угоду без участі РФ, він зазначив, що “якщо буде щось оформлятися без Росії, то ці ризики повинні враховуватися”.

“Тут, безумовно, питання, яке потребує коментаря з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики”, – заявив Пєсков.

За його словами, в цьому питанні Росія “не може сказати, наскільки і які країни готові на себе ці ризики брати”.

А коментуючи заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, який назвав безсовісним рішення РФ вийти із зернової угоди, Пєсков зазначив, що “в цьому разі, напевно, безсовісною слід назвати позицію європейських держав – це не провина пана (генсека) Гутерріша та ООН”.

“Ми високо цінуємо роль пана Гутерріша в укладенні цієї домовленості та високо цінуємо зусилля пана Гутерріша в спробі переконати європейські країни виконати ті зобов’язання, які вони на себе взяли. На жаль, цього не сталося. Слово “безсовісний” абсолютно застосовне для європейських країн”, – вважає речник Кремля.

Також за словами Пєскова, президент РФ Володимир Путін поки що не збирається спілкуватися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом щодо зернової угоди.

Be First to Comment

Залишити відповідь