Press "Enter" to skip to content

путін заявив, що ПВК Вагнер юридично не існує

“Непросте питання” щодо легалізації приватних військових компаній ще має обговорюватися в Держдумі і уряді, визнав Володимир Путін.

У Росії досі не легалізовані приватні військові компанії, у томучислі і ПВК Вагнер, яка брала активну участь у війні проти України. Про це сказав президент РФ Володимир ХУЮПутін, повідомляють російські ЗМІ у п’ятницю, 14 липня.

“Ну так ПВК Вагнер” не існує!”, – заявив Путін, відповідаючи на запитання журналіста, чи збережеться ця компанія у майбутньому як бойова одиниця.

Президент зазначив, що в Росії немає закону про приватні військові організації, а отже, і “такої юридичної особи немає”.

“Група (Вагнер – ред.) є, але юридично не існує. Це окреме питання, пов’язане з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися в Державній думі, в уряді. Непросте питання”, – визнав Путін.

Як відомо, 23 червня ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин  влаштував демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 24 червня Пригожин направив колони “вагнерівців” на Москву. Протягом дня “вагнерівцям” вдалося пройти кілька областей. Вони зупинилися за 200 км від Москви. Також вони збили шість вертольотів і літак Іл-18. За різними даними, могли загинути від 13 до 20 російських пілотів.

В то й же день формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. “Вагнерівцям” запропонували або приєднатися до російської армії, або відправитися до Білорусі, або залишитися вдома.

Be First to Comment

Залишити відповідь