Press "Enter" to skip to content

Касетні боєприпаси змінять правила гри у війні з РФ – Резніков

Використання цієї зброї буде обмежено позаміськими районами на території України, підкреслив міністр.

Надання Україні касетних боєприпасів змінить правила гри у боротьбі проти російських військ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє Politico.

Виступаючи в кулуарах саміту НАТО, глава Міноборони України відкинув несхвалення з боку деяких країн і гуманітарних груп через рішення уряду США відправити Україні касетні боєприпаси.
“Оскільки ми отримали в травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це змінило правила гри. У липні ми отримали різні типи (реактивних систем залпового вогню – ред.), це стало наступною зміною правил гри. І я сподіваюся, що касетні боєприпаси стануть наступним game changer як зброя або боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій”, – сказав Резніков.
Касетні боєприпаси заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та Росії. Боєприпаси скидають розривні бомби, вбиваючи ворожих солдатів на великій території, але боєприпаси, що не розірвалися, можуть становити довгострокову загрозу для мирних жителів.
Нагадаємо, 7 липня США офіційно оголосили про надання нового пакета військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.

Be First to Comment

Залишити відповідь