Press "Enter" to skip to content

Україна ставить за мету змінити організацію транзиту газу – Порошенко

Українська сторона очікує рішення Стокгольмського арбітражу за позовом НАК “Нафтогаз” до російського “Газпрому” з питань транзиту, зауважив Президент.

Цьогоріч у листопаді виповниться два роки, як Україна не купує газ в Російської Федерації, що є свідченням безповоротного відходу в минуле епохи газового шантажу. Про це у четвер, 7 вересня, заявив Президент України Петро Порошенко в своєму зверненні до Верховної Ради, пише Політик посилаючись на 5 канал.

“До того, як Росія почала бойові дії проти України, головною її зброєю була енергетична. До 2014 року Москва утримувала нас на своїй орбіті газової залежності. Здавалося, тієї непереборної сили тяжіння не здолати ніколи. У листопаді ж виповниться вже два роки, як ми не купуємо газ у Росії! Епоха газового шантажу безповоротно в минулому “, – зауважив глава держави.

Зі слів Президента, українська сторона очікує рішення Стокгольмського арбітражу за позовом НАК “Нафтогаз” до російського “Газпрому” з питань транзиту.

“У зв’язку з тим, що контракт (із транзиту газу – ред.) закінчується в 2019 році, наше завдання за допомогою Євросоюзу домогтися революційної зміни в організації транзиту, а саме: щоб російський газ європейці купували не на західному, а східному кордоні України, а Україна якісні транзитні послуги надавала не Росії, а Євросоюзу “, – наголосив Порошенко.

Be First to Comment

Залишити відповідь