Press "Enter" to skip to content

ФСБ наказали вбити Пригожина – Буданов

Російській спецслужбі знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи до кервника ПВК Вагнер, прогнозує Кирило Буданов.

Російська ФСБ отримала завдання ліквідувати керівника ПВК Вагнер Євгена Пригожина, після того, як він спробував влаштувати заколот в Росії. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю для The War Zone, оприлюдненому напередодні.

“Ми знаємо, що завдання вбити Пригожина доручили ФСБ. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже”, – заявив Буданов.

Він підкреслив, що так чи інакше, всі потенційні замахи на Пригожина не будуть швидкими.

“Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?”, – додав Буданов.

Нагадаємо, 24 червня Євген Пригожин влаштував у Росії бунт. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву і збивали літаки та гелікоптери армії РФ. Але після переговорів з формальним лідером Білоруси Пригожин повернув підрозділи в польові табори.

Пізніше ватажок “вагнерівців” заявив, що його найманці йшли до Москви не для того, щоб скидати владу РФ, а для демонстрації свого протесту.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін виступив із телезверненням, у якому сказав, що переважна більшість бойовиків ПВК Вагнер – “патріоти батьківщини”, їх використали “втемну”. Також він визнав, що Росія фінансує діяльність “вагнерівців”.

Be First to Comment

Залишити відповідь