Press "Enter" to skip to content

Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність.

Про це повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на його заяву під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок, 27 червня.

“Коли події в Росії відбувалися, мною були віддані всі розпорядження щодо приведення армії в повну бойову готовність. Ніхто навіть у цих сопливих Telegram-каналах не вякнув проти. Жодна родина, ні дружини, ні діти, ні родичі – ніхто. Армія протягом півдня, всі Збройні Сили, у тому числі й міліція, спецпідрозділи, були приведені у повну бойову готовність”, – сказав він.

Крім того, він заявив, що нібито білоруська опозиція на тлі подій у Росії вже готова була реалізувати сценарій збройного заколоту, але “відбувся фальстарт”.

“Тим більше що й втікачі (опозиціонери, – ред.) наші заметушилися. Щоправда, фальстарт стався. Прагнуть продемонструвати своїм кураторам наявність хоч якихось результатів. Встигли навіть опублікувати чергові заклики та плани. Мовляв, теж готові реалізувати черговий сценарій “збройного заколоту”: треба ж звітувати”, – розповів Лукашенко.

Ситуація у Білорусі

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко нібито вмовив ватажка найманців ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина припинити “похід на Москву” після того, як його конфлікт з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу досяг свого піка через нібито удар по табору “вагнерівців” у тилу.

Щодо ситуації у самій Білорусі, то буквально нещодавно держприкордонслужба України зафіксувала невелике збільшення кількості російських військових на території Білорусі. 21 червня в Білорусі стартувало так зване “мобілізаційне вчення”. Воно проходить у Мінській області та триватиме 10 днів, до 30 червня. А 26 червня Білорусь продовжила заборону на польоти біля України ще на три місяці. Це говорить про те, що загроза ударів Україною з території Білорусі зберігається.

Be First to Comment

Залишити відповідь