Press "Enter" to skip to content

“Похід” Пригожина став “ножем в спину” Путіну. Поки що несмертельним, – Данілов

“Похід” засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина на Москву став “ножем в спину” для путінського режиму. Однак, поки що несмертельним.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на його Twitter-акаунт.

Данілов підсумував головне з російського заколоту:

  • бунт Пригожина став першим етапом демонтажу путінської системи;
  • Пригожин є лише частиною групи та частиною плану процесу дестабілізації;
  • в Росії сформувалась група невдоволених режимом силовиків, чиновників та інших, які вважають дії Путіна смертельно небезпечними для власних інтересів та існування Росії;
  • “похід” Пригожина – демонстрація серйозності намірів, які існують й створення умов для початку процесу владного транзиту;
  • єдина можливість порятунку для Путіна, є тотальна зачистка силового блоку, ліквідація “Вагнера”, демонстраційне покарання Пригожина, розгортання репресій, а також введення воєнного стану;

“Чи спроможна виконати ці функції каральна машина імені Золотова-Бортникова, орієнтована на побиття хіпстерів, жінок та підлітків, – велике питання”, – пише Данілов.

  • справжня група російських перемовників з Україною вже є, однак залишається в тіні. Не виключена участь Олександра Лукашенка;
  • “похід” Пригожина став “ножем в спину” режиму Путіна, “якщо не миттєво смертельним, але точно неминучим, хоча й відтермінованим в часі, ударом”.

“Все, що може на Росії піти не за планом, піде не за планом, і “казус Пригожина” може запустити/запустив процеси з непередбачуваними наслідками. Відлік розпочато”, – додав Данілов.

“Похід” Пригожина на Москву

24 червня Пригожин звинуватив Міністерство оборони Росії в ударі по тилових позиціях “вагнерівців”. Після цього він заявив про намір “розібратися з беззаконням”, зокрема з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та головою Генштабу Валерієм Герасимовим.

Бунт Пригожина не досяг “успіху”. Зрештою, це змусило Кремль перелякатись: шляхи були перекриті, озброєні силовики зігнані, а Путін та його еліта – повтікали зі столиці.

Be First to Comment

Залишити відповідь