Press "Enter" to skip to content

Порошенко при зверненні до нардепів, пообіцяв не витискати з них земельної реформи

Президент Петро Порошенко пообіцяв “не витискувати” з Верховної Ради земельну реформу, але закликав народних депутатів ухвалити закони, які б зняли побоювання людей щодо питань продажу сільськогосподарської землі.

Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє Політик посилаючись на кореспондента Укрінформу.

“Я не збираюся витискувати із Верховної Ради земельну реформу. Але прошу ухвалити – хоча б усно, в умі і в серці, – політичне рішення на її користь, прийняти такі закони, які знімуть всі фобії, наявні на цю тему в суспільстві і серед народних депутатів, які врахують всі застереження та виставлять всі запобіжники, які назвуть чітку дату старту, навіть хай це буде і не сьогодні”, – зазначив глава держави.

За його словами, громадську думку українців щодо земельної реформи наразі сформували популісти.

Порошенко також зауважив, що земельний ринок і приватизація – два найнадійніших способи швидко залучити в Україну достойний обсяг інвестицій.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно заявляв, що у Кабміні продовжується підготовка законопроекту про обіг земель. За його словами, запропонована урядом модель обігу земель буде в інтересах українських громадян. Гройсман, зокрема, підкреслив, що уряд пропонуватиме не продавати землю іноземцям, заборонить продаж земель великим холдингам.

Be First to Comment

Залишити відповідь