Press "Enter" to skip to content

Сейм Польщі підтримав вступ України в НАТО

Нижня палата польського парламенту в п’ятницю ухвалила резолюцію, в якій підтримала європейські та євроатлантичні прагнення України.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на “Польське радіо”.

За резолюцію із підтримкою членства України в НАТО проголосували 443 депутати, двоє проголосували проти і семеро утрималися.

Підтримку резолюції висловили всі фракції польського Сейму, зазначивши, що вступ України в НАТО зміцнить Альянс і відповідає інтересам Польщі. Проти виступила лише проросійська “Конфедерації”, стверджуючи, що така позиція “може втягнути Польщу у світовий конфлікт”.

У резолюції підкреслюється, що Україна сьогодні захищає не лише свою державність, але й спільні цінності, такі як демократія і порядок, засновані на міжнародному праві.

“Беручи до уваги жертви українського народу та його суверенне право обирати власний шлях розвитку, Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України”, – цитує “Польське радіо” документ.

“Її (України. – Ред.) війська стають все більш взаємосумісними з силами НАТО і набувають досвіду на полі бою. Тому з військової точки зору вступ України до НАТО буде корисним і для Альянсу”, – йдеться в резолюції.

Be First to Comment

Залишити відповідь