Press "Enter" to skip to content

Голова МЗС Франції зустрінеться у Москві з Лавровим, щоб обговорити питання миротворців ООН на Донбасі

Темами намічених переговорів з Лавровим стануть безпекові виклики в Європі.

Під час візиту до Москви міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан обговорить з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим питання розміщення миротворців на Донбасі. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на коментар Міністерства закордонних справ Франції.

На сайті французького зовнішньополітичного відомства анонсується, що візит Ле Дріана до Москви запланований на 8 вересня, пише Політик посилаючись на Тиждень.

Темами намічених переговорів з Лавровим стануть, зокрема, намір низки країн Заходу посилити санкції ООН у відповідь на шосте ядерне випробування КНДР, а також ситуація в Лівії та Сирії.

Ще однією темою розмови будуть також безпекові виклики в Європі, особливо конфлікт на Донбасі з огляду на результати останніх переговорів у “нормандському форматі”, зазначається на сайті МЗС.

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Владімір Путін заявив, що миротворці ООН на Донбасі можуть бути корисними для вирішення збройного конфлікту, але вони мають бути присутні лише на лінії розмежування сторін. Путін також наголосив, що це питання «не може бути вирішене без прямого контакту з представниками терористів «ДНР» та «ЛНР». Путін також повідомив, що доручив російському МЗС внести проект резолюції щодо миротворців на Донбасі на розгляд Ради безпеки ООН.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ України вважають, що миротворці ООН справді можуть сприяти відновленню миру Донбасі, і нагадали, що ще у березні 2015 року президент України Петро Порошенко офіційно надіслав до ООН звернення щодо розгортання на території України миротворчої операції. Постійне представництво України в Нью-Йорку вже отримало доручення  провести відповідні консультації з делегаціями в Радбезі ООН.

Сполучені Штати Америки з обережністю поставилися до пропозиції РФ, але наполягали на тому, що миротворчий контингент має бути розгорнутий на усій окупованій території України, а не тільки на лінії конфлікту.

Be First to Comment

Залишити відповідь