Press "Enter" to skip to content

Маляр: РФ перекидає боєздатні частини з Херсонщини

Дії росіян підтверджують мету підриву Каховської ГЕС як спосіб перешкодити контрнаступу ЗСУ та вивільнити резерви у регіоні.

Російське військове керівництво здійснює переміщення найбільш боєздатних частин з Херсонського на Запорізький та Бахмутський напрямки, що підтверджує мету підриву окупантами Каховської ГЕС. Про це 11 червня заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зазначила, що перекидання російських сил насамперед стосується підрозділів морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49-ї армії.

“Стає очевидною мета підриву Каховської ГЕС росіянами. Так, враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило “звузити” можливу географію активних дій ЗСУ”, – вказала Маляр.

Як наголосила замміністра, підрив Каховської ГЕС “вочевидь здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки”.

“Також руйнуванням Каховської ГЕС російське керівництво намагається відволікти частину сил та ресурсів Сил оборони України на ліквідацію техногенної катастрофи, тим самим унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області”, – додала вона.

Be First to Comment

Залишити відповідь