Press "Enter" to skip to content

Генсек НАТО спростував фейк про контрнаступ ЗСУ

Єнс Столтенберг не поділяє твердження російських пропагандистів про те, що контрнаступ нібито “останній шанс”.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг спростував спекуляції російських пропагандистів та окремих західних видань, що майбутній контрнаступ проти російських загарбників буцімто може стати для України “останнім шансом”. Про це генсек Альянсу заявив в інтерв’ю за 17 травня для російського телеканалу Дождь, що позиціонує себе як опозиційний.

Зокрема, він відповів, чи буде НАТО продовжувати підтримувати Україну, якщо майбутній наступ виявиться не таким успішним, як дехто сподівається.

“Ми будемо продовжувати підтримувати Україну. Ми абсолютно чітко говорили про це багато разів. Ми маємо групу з координації підтримки України, яка збирається у форматі Рамштайн. Ця підтримка буде продовжуватися стільки, скільки це буде необхідним. Коли у липні країни НАТО зберуться на саміт у Вільнюсі, я розраховую, що всі вони підтвердять, що продовжать підтримувати Україну”, – підкреслив він.

Очільник Альянсу висловив надію, що під час саміту у Вільнюсі оголосять рішення про поставки в Україну “нових видів озброєння”.

“Якби президент Путін переміг, це могла би бути трагедія для України. Але це могла б бути також трагедія для всіх нас, тому що тоді всі авторитарні лідери, у тому числі Путін, побачать, що можна використовувати силу та порушувати міжнародне право, щоб досягати своїх цілей. Не будемо забувати, що це агресивна війна, яку свідомо розв’язав сам Путін. На Росію ніхто не нападав. Україна не представляла жодної загрози для Росії. Але у президента Путіна є така уява, що він має право контролювати сусідні країни. І Росія платить за це дуже високу ціну”, – резюмував Столтенберг.

За його словами, як події розгортатимуться далі – буде вирішувати сама Україна.

“Всі оперативні рішення ухвалюватимуть самі українці. Ми тільки підтримуємо Україну в процесі звільнення її територій. Як це буде відбуватися – один великий наступ або кілька окремих наступів, – це вирішуватимуть не країни НАТО, а самі українці”, – підкреслив генсек НАТО.

Be First to Comment

Залишити відповідь