Press "Enter" to skip to content

ЗСУ: На F-16 уже готові сісти десятки пілотів

Кілька десятків пілотів готові вже хоч завтра воювати на літаках F-16, повідомили в Повітряних силах.

На західні винищувачі F-16 вже готові сісти кілька десятків пілотів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону в суботу, 29 квітня, повідомив речник Командування Повітряних Сил України Юрій Ігнат.

По його словам, командування планує перевести всіх українських пілотів на F-16

“Нам потрібно навчити всіх. Але визначено командувачем Повітряних Сил пілотів, які вже мають певний рівень англійської мови, бойовий досвід, і це молоді пілоти. Вони готові вже хоч завтра воювати. Тут потрібне політичне рішення, щоб ми почали процес підготовки і наземного персоналу, це офіцери бойового управління, інженери військові. Кілька десятків пілотів готові вже воювати”, – сказав Ігнат.

Раніше повідомлялось, що демократи США вимагають передати Україні F-16. F-16 та ракети можуть стати ключовими для оборони та запланованного контрнаступу Збройних сил України.

Відзначимо, міністр оборони Олексій Резніков запросив в Україну іноземних пілотів, які мають досвід польотів на винищувачах F-16.

Також повідомлялося, що легендарний американський пілот F-16 зголосився захищати Україну. Він відзначив, що чимало льотчиків мають бажання воювати в Україні, але це питання має бути вирішено на рівні урядів.

Be First to Comment

Залишити відповідь