Press "Enter" to skip to content

В Генпрокуратурі спростували факт запитів Грузії у 2017-му про видачу Саакашвілі

У Генеральній прокуратурі заявляють, що в 2017 році запити від компетентних органів Грузії про видачу колишнього грузинського президента, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, не надходили.

Про це передає Радіо Свобода з посиланням на відповідь ГПУ.

При цьому в Генпрокуратурі зазначають, що в 2014 і 2015 роках отримували від грузинської сторони клопотання про розшук, взяття під варту і видачу Саакашвілі, пише Політик посилаючись на Еспресо.

За результатами перевірки наприкінці березня 2015 року відомство вирішило відмовити у видачі Саакашвілі, додають у ГПУ.

  • Раніше українська сторона двічі відмовляла Грузії у видачі Саакашвілі.
  • Тим часом міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляє, що проти Саакашвілі порушено 4 кримінальні справи, і Тбілісі вимагатиме його видачі від будь-якої країни, де він вирішить зупинитися. У себе на батьківщини політику загрожує 11 років ув’язнення.
  • Саакашвілі пообіцяв, що повернеться в Україну 10 вересня. Політик висловив сподівання, що на кордоні біля пункту пропуску зберуться його прихильники.
  • Державна прикордонна служба обіцяє не пропустити Саакашвілі на територію України й вилучити у нього тепер вже недійсний український паспорт.
  • 5 вересня заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Мін’юст отримав запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу Саакашвілі.

Be First to Comment

Залишити відповідь