Press "Enter" to skip to content

Трамп відмовляється від знесення пам’ятників рабовласникам США

Президент США Дональд Трамп не схвалює компанію зі знесення пам’ятників лідерам рабославницького Півдня.

За його словами, історію не можна змінити, а потрібно вивчати.

Про це він написав у себе в Twitter.

“Сумно бачити, як історію і культуру нашої величної нації розбивають на друзки, знімаючи прекрасні пам’ятники….Роберту Лі, Стоунволу Джексону…хто наступний – Вашингтон, Джефферсон?”, – обурився він, пише politik посилаючись на ipress.

За його словами, історію не можна змінити, а потрібно вивчати.

В такий спосіб Трамп прокоментував повалення у кількох американських штатах монументів на честь воєначальників рабовласницького Півдня періоду Громадянської війни (конфедератів), яке мало місце цього тижня.

Нагадаємо, у місті Шарлотсвілль, штат Вірджинія, 11 та 12 серпня відбулися протести так званих “білих націоналістів” та контр-протести, на які вийшли місцеві мешканці. Акція була організована на знак протесту проти знесення місцевого монумента, присвяченого пам’яті генерала Конфедерації Роберта Лі, головнокомандувача армії Півдня за часів Громадянської війни в США 1861-1865 років.

Під час однієї з демонстрацій у суботу авто в’їхало в ходу протестувальників, які виступали проти маршу націоналістів, унаслідок чого загинула Хізер Хейєр.

Поліція затримала нападника Джеймса Алекса Філдза, якого звинувачують у свідомому вбивстві, трьох випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень і втечі з місця ДТП.

Be First to Comment

Залишити відповідь