Press "Enter" to skip to content

Україна зробила крок до “роумінгового безвізу” з ЄС

Приєднання до роумінгового простору ЄС забезпечить сучасні та прозорі європейські правила у сфері телекомунікацій.

Кабінет міністрів затвердив документ, який дозволить Україні укласти угоду про приєднання до “роумінгового безвізу” з Європейським Союзом уже цього року. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“Рухаємося до “роумінгового безвізу” з ЄС. Сьогодні, 7 квітня, затвердили документ, який дозволить Україні укласти відповідну угоду з Європейським союзом уже цього року”, – написав він.
За словами прем’єра, приєднання до роумінгового простору Євросоюзу – це не просто скасування плати за дзвінки, а й сучасні та прозорі європейські правила у сфері телекомунікацій.
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що це рішення створить умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку у сфері роумінгу. Ця сфера буде “пілотом” щодо повної юридичної інтеграції України у внутрішньоєвропейське регулювання.
Кабмін виконує узгоджений Міністерством економіки та Єврокомісією оновлений пріоритетний план заходів щодо посилення імплементації угоди про вільну торгівлю. Основний акцент цього плану – інтеграція України у внутрішній ринок ЄС.
Нагадаємо, раніше сім українських та 20 європейських операторів мобільного та фіксованого зв’язку підписали нову спільну заяву про координацію зусиль для забезпечення доступного роумінгу для українців у ЄС.

Be First to Comment

Залишити відповідь