Press "Enter" to skip to content

пєсков підтвердив посилення правил виїзду з Росії

Ідеться про тих людей, котрі працюють у “чутливих сферах”, пояснив Дмитро Пєсков.

Країна-агресор Росія після початку повномасштабної війни проти України посилила правила поїздок за кордон для деяких держслужбовців, високопосадовців держкомпаній та бізнесменів. Про це сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков в інтерв’ю британській газеті Financial Times, оприлюдненому в понеділок, 3 квітня.

За його словами, йдеться про людей, які працюють у “чутливих сферах”.

“Для цього існують суворіші правила. У якихось випадках розроблено загальні правила, а в інших – приймаються рішення щодо конкретного службовця, – сказав він. – З початку “спеціальної військової операції” цьому питанню приділяється більше уваги”.

За словами Пєскова, такі рішення “залежать від конкретної сфери роботи” як компанії, так і конкретної особи. “Це може бути більш-менш важлива сфера”, – сказав він.

Газета пише, що після початку війни високопосадовцям РФ, чинним і колишнім членам керівництва державних компаній стало важче виїжджати за кордон і вирушати в далекі поїздки країною, а в низці випадків їхні паспорти вилучаються співробітниками ФСБ.

Раніше повідомлялося, що мільйон росіян позбавлені можливості виїхати за кордон – вони перебувають у базі прикордонної служби РФ. Цим людям заборонено залишати країну через мобілізацію.

Крім того, російським поліцейським не можна виїжджати навіть до 15 країн, які росіянам раніше рекомендували для відвідин.

Be First to Comment

Залишити відповідь