Press "Enter" to skip to content

Путін формує антизахідну коаліцію – ISW

Путін схвалив нову концепцію зовнішньої політики РФ, яка спрямована на створення потенційної антизахідної коаліції.

Президент Росії Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії, спрямовану на просування Кремлем антизахідної коаліції. Про це у п’ятницю, 31 березня, пише Інститут вивчення Війни ISW.

У новій концепції зовнішньої політики Захід зображується як антиросійська та міжнародна дестабілізуюча сила. А США та їхні “сателіти” звинувачуються у гібридній війні, нібито спрямованій на ослаблення Росії.
У звіті зазначається, що Путін намагався використати зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпіном 20-22 березня, щоб згуртувати решту світу проти Заходу.
“Пропозиція диктатора сформувати антизахідний блок під час візиту Сі до Москви не була сприйнята позитивно, оскільки той відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який Путін готує Заходу”, – інформують в ISW.
Аналітики наголосили, що погана економічна ситуація в Росії та її втрати на фронті дають мало стимулів для інших держав проявляти серйозний інтерес до пропозиції.
Аналітики вважають, що Кремль вирішив оприлюднити нову зовнішньополітичну концепцію напередодні головування у Раді Безпеки ООН, щоб створити інформаційні умови для майбутніх зусиль в Організації, спрямованих на формування антизахідної коаліції.
Нагадаємо, Путін підписав указ про затвердження оновленої концепції основних напрямів зовнішньої політики Росії.

Be First to Comment

Залишити відповідь