Press "Enter" to skip to content

РБ ООН відхилила резолюцію РФ щодо Північнотоків

“За” проголосували лише три країни, включаючи саму Росію. Тим часом найближчими днями пройде засідання Ради безпеки ООН через заяву Путіна про розміщення ядерної зброї у Білорусі.

Рада безпеки ООН не підтримала російську резолюцію про розслідування вибухів на Північних потоках, повідомляє у понеділок, 27 березня, Reuters. Тим часом в ООН повідомили, що планують на цьому тижні провести засідання Ради безпеки через погрози президента РФ Володимира Путіна розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Так, за російську резолюцію про розслідування вибухів на Північних потоках проголосували лише Росія, Китай та Бразилія, проти не проголосував ніхто, а решта 12 членів Ради утрималася. Водночас для ухвалення резолюції потрібно як мінімум дев’ять голосів та відсутність вето з боку Росії, Китаю, Франції, США чи Великобританії.
Також представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик під час брифінгу повідомив, що Рада проведе засідання цього тижня через погрози Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі.
“Наскільки мені відомо, засідання має відбутися цього тижня”, – сказав Дюжаррик, відповідаючи на запитання журналістів.
Нагадаємо, 25 березня Путін заявив, що Москва домовилася з Мінськом щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Він стверджує, що це “не порушить зобов’язання щодо ДСНО”.
Пізніше стало відомо, що Україна вимагає зібрати Радбез ООН через заяву Путіна. У МЗС заявили, що намір Росії розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю є черговим провокаційним кроком злочинного путінського режиму, підриває основи Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки в цілому.

Be First to Comment

Залишити відповідь