Press "Enter" to skip to content

Путін вперше з початку війни зустрінеться з олігархами – ЗМІ

Російський уряд посилює тиск на компанії на тлі спроб покрити зростаючі військові витрати, пише Bloomberg.

Президент Росії Володимир Путін планує цього тижня зустрітися у Кремлі з провідними російськими бізнесменами вперше з моменту вторгнення в Україну. Про це 13 березня повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що зустріч 16 березня за участю провідних членів Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) пройде на тлі спроб уряду РФ покрити військові витрати, що зростають.

Як пише видання, російська влада посилює тиск на компанії, щоб ті платили більше податків. Торішня зустріч із олігархами була зірвана через бойові дії.

“У своєму виступі цього року Путін планує зосередити увагу на відродженні економічного зростання і підвищенні відповідальності, з якою зіштовхується бізнес… Тим часом олігархи сподіваються висловити стурбованість зростаючою роллю держави в економіці і наполягатимуть на кроках щодо лібералізації ділового середовища”, – йдеться у статті.

Серед очікуваних “послаблень” – скасування кримінальних покарань за деякі економічні злочини, у тому числі за відмивання грошей.

Be First to Comment

Залишити відповідь