Press "Enter" to skip to content

Зеленський звернувся до протестувальників у Грузії

Глава держави заявив, що український народ бажає “нашій дружній Грузії” демократичного та європейського успіху.

Президент Володимир Зеленський у середу, 8 березня, підтримав протестувальників у Грузії, які виступають проти законопроекту про “іноагентів”. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні.

“Ще одне, про що варто сказати сьогодні. Я хочу подякувати всім, хто цими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори. Хочу подякувати за наш національний гімн, який звучав у Тбілісі. Це повага до України, і я хочу висловити щиру повагу до Грузії”, – наголосив Зеленський.
Президент додав, що український народ бажає “нашій дружній Грузії” демократичного та європейського успіху.
“Ми хочемо бути в Євросоюзі – і будемо. Ми хочемо, щоб Грузія була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. Ми хочемо, щоб Молдова була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. На це заслуговують усі, всі вільні народи Європи”, – наголосив глава держави.
Нагадаємо, протести в Грузії почалися 7 березня після ухвалення парламентом у першому читанні закону про “іноагентів”. Поліція застосувала проти мітингувальників сльозогінний газ та водомети. Правоохоронці затримали майже 70 осіб.
8 березня протести у Тбілісі продовжились. Протестувальники спробували демонтувати металеві загородження біля парламенту. Правоохоронці знову використовували проти них сльозогінний газ та водомети.
Ухвалення законопроекту підтримує правляча партія Грузії, заявляючи, що він спрямований виключно на досягнення прозорості фінансування НУО та ЗМІ. Неурядові організації та журналісти виступають проти. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про підтримку протесту.

Be First to Comment

Залишити відповідь