Press "Enter" to skip to content

Зеленський нагородив жінок-захисниць

Глава держави нагородив орденами та медалями жінок-військовослужбовців, а також представниць цивільних професій, одну з яких посмертно.

Президент Володимир Зеленський з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок вручив високі державні нагороди та надав почесні звання жінкам, які відзначилися при захисті суверенітету та територіальної цілісності України, Про це повідомив Офіс президента у середу, 8 березня.

Церемонія відбулася у Маріїнському палаці у Києві у присутності генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша, який прибув із візитом до України.
“Сьогодні ми дякуємо нашим жінкам, які воюють, дбають, працюють заради миру для України, заради захисту нашого життя, нашої свободи, наших людей. Я радий, що сьогодні є така можливість – у присутності генерального секретаря ООН відзначити державними нагородами та подякувати військовослужбовцям України,  працівницям медичної системи, системи ДСНС, Укрзалізниці, Укрпошти. Тим, хто захищає Україну. Тим, хто допомагає українцям та українкам”, – зазначив Зеленський.
За хоробрість та самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне виконання професійного обов’язку глава держави нагородив орденами та медалями жінок-військовослужбовців, а також представниць цивільних професій, одну з яких – посмертно.

Be First to Comment

Залишити відповідь