Press "Enter" to skip to content

Російський банк Тінькофф відмовився виплачувати борги після санкцій ЄС

Банк внаразі змушений призупинити торгівлю в євро, а його додаток видалено з App Store.

Російський онлайн-банк Тінькофф скасував виплату процентних платежів цього місяця за єврооблігаціями, номінованими в доларах. За кілька днів після того, як він потрапив під західні санкції. Про це повідомляє Reuters.

Тінькофф включений до десятого пакету санкцій ЄС проти Росії минулого тижня за вторгнення Росію в Україну. Банк змушений призупинити торгівлю в євро, його додаток видалено з App Store.
Емітент єврооблігацій TCS Finance DAS заявив, що відсотки 15 березня автоматично анулюють.
Власники облігацій вважатимуться такими, “що безповоротно відмовилися від свого права на отримання і більше не матимуть жодних прав проти емітента або будь-якої іншої сторони щодо виплати відсотків за березень 2023 року”.
Тінькофф повідомив, що документація щодо облігацій дозволяє емітенту скасувати купонні виплати.
“У поточних умовах ми ухвалили рішення про відміну одного платежу з метою проведення додаткової роботи з обліку інтересів усіх інвесторів, у тому числі за межами Росії”, – заявили у банку у відповідь на запит інформагентства.
Заснований як спеціалізований постачальник кредитних карт підприємцем Олегом Тіньковим, банк Тінькофф швидко зростав за останнє десятиліття і входить до списку 13 системоутворюючих фінансових установ Центрального банку Росії.

Be First to Comment

Залишити відповідь