Press "Enter" to skip to content

Будинок на Валдаї та дохід з горілки. Як живе Путін СЮЖЕТ

У новому розслідуванні життя російського диктатора йдеться, що Володимир Путін і гімнастка, ймовірна мати його дітей Аліна Кабаєва живуть разом у резиденції на Валдаї.

Особисте життя російського диктатора Володимира Путіна дедалі частіше виводять із тіні розслідування журналістів. Проект з’ясував, на які кошти Путін набуває майна і чим балує свою співмешканку Аліну Кабаєву.
Єдиний офшор
За даними Проекту, головне джерело фінансування Путіна – кіпрська компанія Ermira Consultants, на яку записані частки у важливих для Путіна підприємствах.

Зокрема, Ermira контролює компанію “Еал Інвест, яка володіє товарним знаком горілки “Путінка”. Путін та його оточення отримують кошти фактично з кожної проданої пляшки горілки.
Журналісти зустрілися з колишнім менеджером бізнесу одного з найближчих друзів президента, який мав відношення до управління таємною фінансовою мережею, до складу якої входила Ermira.
Співрозмовник розповів, що до 2015 року компанія належала підставній особі – адвокату з Санкт-Петербурга Владиславу Копилову, але насправді з рахунків Ermira оплачувались покупки для Путіна та його близьких. Також він купував на ці гроші квартири та будинки.
З 2015 року володіння офшором, ймовірно, перейшло до людей олігарха Аркадія Ротенберга.
Джерело видання розповіло, що близькі Путіна особисто зустрічалися з Ротенбергом, Юрієм Ковальчуком та їх підлеглими та казали, що їм потрібно.
Після цього вони на гроші фірми Ermira купували житло: наприклад, у 2011 році Кабаєвій купили на ці гроші чотири квартири у Сочі та оформили на довірених осіб. Зокрема, на бабусю Кабаєвій, яка насправді мешкає у старому сільському будиночку у підмосков’ї.
Де живуть Путін та Кабаєва
Журналісти з’ясували, що Путін та Кабаєва живуть разом у резиденції на Валдаї.
Для Кабаєвої та дітей збудували окремий дерев’яний будинок на території резиденції.
Околиці резиденції є заповідними місцями, включаючи територію Валдайського національного парку, що охороняється законом.
У 2018 році для Путіна збудували таємну залізницю, якою він приїжджає до резиденції, ймовірно, на своєму бронепоїзді.
Нерухомість Кабаєвої
Загалом Проект нарахував більше 20 об’єктів нерухомості в Москві, Сочі та на Валдаї, фактичною власницею яких є Аліна Кабаєва. Більшість із них записані на членів її сім’ї або на наближених до Путіна бізнесменів. Все це тягне на суму близько 120 мільйонів доларів.
Найдорожчий з об’єктів, які, за даними Проекту, фактично належать Кабаєвій – пентхаус у ЖК Королівський парк у Сочі. Це квартира площею 2600 кв. Вона включає басейн, патіо, а також вертолітний майданчик на даху. Її дизайном займалася студія Валентина Юдашкіна. Усередині пентхауса – 20 кімнат, камінний зал, кінотеатр та більярдна, сауна, солярій, а також бар та танцпол. Поверхом нижче розташовані дві окремі квартири для обслуговуючого персоналу.
У 2021 році пентхаус Кабаєвою визнали “найбільшою квартирою Росії”. У той же час зараз пентхаус порожній. Там ніхто не мешкає.

Be First to Comment

Залишити відповідь