Press "Enter" to skip to content

Генерал Ходжес спрогнозував терміни визволення Криму

Якщо Україна матиме ракети, що стрілятимуть на 150-300 кілометрів, російський Чорноморський флот просто змушений буде покинути півострів.

Колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що маючи ракети далекого радіусу дії, Україна може звільнити Крим до кінця літа, а Донбас – наступного року або навіть раніше. Про це Ходжес сказав у коментарі Укрінформу.

“Ми збираємося зробити все можливе, щоб Україна перемогла цього рокуа”, – зазначив Ходжес.
При цьому він наголосив, що звільнення Криму в такі терміни можливе за умови, що партнери нададуть необхідну зброю, насамперед високоточну зброю великого радіусу дії.
“ЗСУ повинні мати можливість стріляти на 150-300 кілометрів, і щоб ракета впала рівно в ціль, тоді російський чорноморський флот просто змушений буде залишити півострів”, – сказав генерал.
Також Ходжес назвав Крим “вирішальним місцем”, тоді як Донбас – просто “важливим”. Він наголосив, що Україна не буде в безпеці і не зможе використовувати порт Маріуполя, доки Росія утримує півострів. І навіть в Одесі стоять 140 суден, які чекають на можливість вийти з порту, але не можуть.
“Ми маємо допомогти Україні повернути Крим. Цього року. Ми хочемо, щоб це сталося, і маємо дати все необхідне”, – заявив Ходжес.
На його переконання, правила гри на війні змінить не якась специфічну зброя, танки чи літаки, а ухвалення партнерами рішення, що Україна має перемогти. Щодо танків, він зазначив, що Україна має в своєму розпорядженні як власні, які захопила у російської армії, так і західні. Весь цей танковий арсенал ЗСУ використовує дуже добре, що допоможе деокупувати Крим.

Be First to Comment

Залишити відповідь