Press "Enter" to skip to content

Голова Слідкому РФ підозрюється у масових репресіях

Олександр Бастрикін виконує завдання вищого військово-політичного керівництва РФ щодо придушення руху опору в Україні.

СБУ повідомила про підозру голові Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, який сприяє масовим репресіям на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляється на сайті спецслужби у суботу, 11 лютого.

Вказано, що під час слідчих дій було задокументовано діяльність Бастрикіна на запровадження окупаційного режиму у тимчасово захоплених районах півдня та сходу України.

“Чиновник виконує завдання вищого військово-політичного керівництва РФ щодо придушення руху опору в Україні. Крім того, Бастрикін публічно виправдовує збройну агресію Росії та захоплення частини східних та південних областей України”, – заявили у СБУ.

Згідно з зібраними доказами, Бастрикіну було повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  •      навмисні дії, вчинені з метою зміни меж території України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, представником влади (ч.2 ст.110);
  •      виправдання, визнання правомірної збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом подання збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, вчинені посадовою особою, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2);
  •      заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього цивільного конфлікту, та заперечення тимчасової окупації частини території України, вчинені посадовою особою, повторно (ч.3 ст.436-2 ).

Раніше Бастрикін заявив, що про необхідність створити “міжнародний трибунал” над Україною за нібито її “військові злочини проти миру та безпеки людства”. Він запропонував залучити до роботи цього “трибуналу” інші країни, які “демонструють незалежну позицію щодо українського питання”. Серед них Бастрикін назвав Іран, Сирію та Болівію.

Be First to Comment

Залишити відповідь