Press "Enter" to skip to content

Китай за допомогою куль шпигував у різних країнах – розвідка США

Фахівці зазначають, що Пекін з 2018 року провів “десятки” місій із подібними повітряними кулями.

Китай використовував кулю-шпигун у рамках великої програми спостереження. Зокрема, Пекін збирав дані в країнах, які мають для нього стратегічний інтерес. Про це заявила розвідка США, повідомляє The Washington Post.

За даними розвідки, аеростат протягом кількох років працював частково за межами провінції Хайнань біля південного узбережжя Китаю. Він збирав інформацію про військові об’єкти в країнах і районах, що мають стратегічний інтерес для Китаю, включаючи Японію, Індію, В’єтнам, Тайвань та Філіппіни.

За словами офіційних осіб, ці дирижаблі спостереження, які частково експлуатуються ВПС НВАК, були помічені на п’яти континентах.

За словами японських чиновників, у 2020 році над країною помітили повітряну сферу, і деякі люди почали поширювати чутки, що бачили НЛО. Однак тепер передбачається, що це була китайська куля-шпигун.

У розвідці США додали, що Китай використовує кулі у верхніх шарах атмосфери, приблизно в 20 км над Землею. На такій висоті не літають комерційні літаки.

Аналітики досі не знають чисельність флоту аеростатів КНР, але відомо, що з 2018 року Пекін провів “десятки” місій із повітряними кулями.

Be First to Comment

Залишити відповідь