Press "Enter" to skip to content

У Дніпрі затримали групу ворожих агентів

У разі окупації регіону росіяни обіцяли агентам керівні “посади” у місцевих окупаційних адміністраціях.

СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала позиції спецназівців ЗСУ та готувала теракти на Дніпропетровщині. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Зловмисники збирали розвіддані місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України. Насамперед, вони намагалися виявити розташування законспірованих баз Сил спеціальних операцій ЗСУ, а також локації інженерних укріплень та навчальних центрів українських військ. Для цього ворожі поплічники постійно намагалися розширювати власну мережу інформаторів, зокрема серед українських військових та правоохоронців”, – йдеться у повідомленні СБУ.
Повідомляється також, що у разі наближення окупаційних угруповань до Дніпропетровщини агенти ФСБ мали забезпечити їм підтримку у вигляді вчинення диверсій та терактів.
“За даними слідства, агентурну групу очолював колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції, якого російська спецслужба завербувала задовго до початку повномасштабного вторгнення. Зловмисник фактично перебував у статусі ворожого резидента і отримав завдання сформувати власну агентурну мережу для розвідувально-підривної діяльності. минулого року ворог активізував діяльність своєї резидентури щодо збору розвідувальної інформації”, – повідомляють у СБУ.
У разі окупації регіону росіяни обіцяли агентам керівні “посади” у місцевих окупаційних адміністраціях.
Під час обшуків правоохоронці виявили у ворожих агентів вогнепальну зброю з глушниками, бойові гранати, набої різного калібру, засоби зв’язку для конспіративної комунікації з представниками ФСБ.
Фігурантів повідомлено про підозру у державній зраді та взято під варту.

Be First to Comment

Залишити відповідь