Press "Enter" to skip to content

Шольц обіцяє й надалі розмовляти з Путіним

Останній раз Шольц говорив з Путіним на початку грудня 2022 року, у розмові, яка тривала близько години, канцлер закликав якнайшвидше знайти дипломатичне рішення війни в Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що й надалі намагатиметься досягти припинення повномасштабної війни проти України шляхом розмов із президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Tagesspiegel.

“Я також знову говоритиму з Путіним по телефону – тому що треба говорити один з одним. Саме Путін повинен вивести війська з України і припинити цю жахливу безглузду війну, яка вже забрала сотні тисяч життів”, – вважає Шольц.
За словами німецького канцлера, поки Росія продовжуватиме війну, не припиняючи агресію, ситуація не зміниться.
Він згадав, що його дзвінки Путіну “не були неввічливими за тоном”, але російський президент неодноразово давав зрозуміти, що хоче “анексувати частини сусідньої країни силою”, що є “неприйнятним”.
“Іноді ми також обговорювали конкретні питання обміну полоненими, експорту зерна з України та атомної електростанції до Запоріжжя, але для мене важливо, щоб переговори завжди поверталися до актуальної теми: як світові вийти з цієї жахливої ситуації? Передумова для цього очевидна: виведення російських військ” , – додав глава уряду Німеччини.

Be First to Comment

Залишити відповідь