Press "Enter" to skip to content

Швеція відправить Україні САУ Archer

Україна потребує більшої кількості наступальних озброєнь західного зразка, а Швеція зобов’язана зробити свій внесок, вважають у Стокгольмі.

Швеція має намір направити в Україну артилерійську систему Archer, про постачання якої просив Київ. Про це у вівторок, 10 січня, пише газета Expressen з посиланням на шведського міністра закордонних справ Тобіаса Білльстрема.

“Питання не в тому, чи маємо ми його відправити, а в тому, коли ми його відправимо”, – сказав дипломат.
За його словами, Україна потребує більшої кількості наступальних озброєнь західного зразка, а Швеція зобов’язана зробити свій внесок.
“Ми занадто довго стримували себе щодо цього. Ми так і не зрозуміли, що якщо Україна не отримає військової техніки, необхідної для перемоги на полі бою, ця війна затягнеться, що піде тільки на користь Володимиру Путіну”, – наголосив Біллстром.
Видання зазначає, що зараз триває інтенсивна робота для забезпечення постачання у найближчому майбутньому, і Archer можуть відправити Україні протягом шести-восьми тижнів.
Зазначимо, шведська САУ Archer 155-мм калібру виробляється компанією Bofors, яка є частиною британського концерну зброї BAE Systems. Гармата базується на шасі вантажівки Volvo A30D із колісною формулою 6×6. Швидкострільність – 8-9 пострілів за хвилину, повний боєкомплект із 21 снаряда може відстріляти за три хвилини. Самохідна гаубиця приводиться в бойове становище за 30 секунд, і стільки ж потрібно на те, щоб підготуватися до виходу з позиції. Дальність стрілянини – від 30 до 60 км залежно від боєприпасу.

Be First to Comment

Залишити відповідь